| Značka: | SONNENTOR |
|---|
Drobné semienka s korenenou chuťou využívali ako korenie už starí Egypťania. Po niekoľkých dňoch môžete žať a vychutnávať výhonky plné sily. Čerstvý, chrumkavý pôžitok!
Pri pískavici sa vyvíja charakteristická vôňa pripomínajúca curry korenie už pri naklíčovaní. Používa sa do chutney, v Egypte do omáčok av Indii ako náhrada kávy. Klíčky pískavice sa skvele hodia aj k cestovinovým pokrmom a do šalátov.
Doba namáčania: 6-8 hodín, potom opláchnuť
Doba klíčenia: 2 dni v tme, potom 2-4 dni na svetle
Ideálna teplota: 18-20°C < br /> 2 x denne oplachovať
TIP: Výhonky by sa mali čo najskôr skonzumovať alebo prechovávať nanajvýš dva, tri dni v chladničke – inak zhorknú. Pred konzumáciou ešte opláchnuť vlažnou vodou.
Skladovať v suchu a chlade.