Morské riasy Nori BIO vo forme vločiek majú jemnú údenú chuť, podobnú kôrovcom. Vďaka svojej výbornej chuti sú v kuchyni veľmi obľúbené. Hodí sa do polievok, ryže a ryže podobným plodinám, do šalátov alebo ako korenie na dochutenie rozličných jedál.
Morské riasy Nori BIO vo forme vločiek majú jemnú údenú chuť, podobnú kôrovcom. Vďaka svojej výbornej chuti sú v kuchyni veľmi obľúbené. Hodí sa do polievok, ryže a ryže podobným plodinám, do šalátov alebo ako korenie na dochutenie rozličných jedál.
Morské riasy Nori sú ručne zbierané a pochádzajú z divokej prírody a čistých vôd v severozápadnej časti Tichého oceánu.
Morským riasam sa často hovorí morská zelenina. Táto zelenina morského pôvodu má vynikajúce nutričné vlastnosti a veľký potenciál vo svete správnej výživy. Malé množstvo morských rias dodá väčšine pokrmov bohatú chuť a zvyšuje ich nutričnú hodnotu. Morské riasy sú bohaté na minerály a stopové prvky ako napríklad jód. Majú vysoký obsah vlákniny a obsahujú kvalitné bielkoviny.
Morské riasy od spoločnosti Porto-Muiños sú pestované a zberané podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva a nesú označenie BIO. Tiež spĺňajú podmienky certifikácie V-Label, ktorá je známkou kvality pre vegánske a vegetariánske produkty. Ide o regulovaný a udržateľný ručný zber morských rias vo voľnej prírode na pobreží pri nízkom prílive alebo s potápaním pod vodou v povolených oblastiach ich prirodzeného výskytu. Riasy sa sušia pri nízkych teplotách a po zabalení sú pripravené na použitie v kuchyni ako všestranná prísada na prípravu rôznych druhov pokrmov.
Príprava: Riasy je možné jesť v surovom stave alebo ich pred konzumáciou namočte na 5 minút do vody alebo vo vode uvarte. Po namočení zvýši svoju suchú hmotnosť približne 6-krát.
Použitie: Sú známe pre svoje použitie v sushi. Možno ich použiť v kombinácii s ryžou, ovocím, syrom, orechmi, krevetami, avokádom a zeleninou. Sušené a opečené sú výborné ako predjedlo, drvené na dochutenie a ochutenie krémov, omáčok, bešamelové omáčky a pod. Varené do polievok, krémov, krokiet, miešaných vajec a ryžových pokrmov. Veľmi dobre sa hodí do šalátov alebo paelly. Možno ich použiť aj ako korenie. Sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov.
Miesto zberu: Zvlášť hojné sú na jar na skalách mierne omývaných prílivom, kde sa vyskytujú aj lastúrniky. Ich jemné purpurové listy tvoria veľké populácie pokrývajúce skaly v blízkosti pláží na otvorenom mori.
Vlastnosti:
Chuť a vôňa: Podobná kôrovcom, ľahko údená
Farba: Fialová
Textúra: Chrupavková, podobná oblátkam
Výživové údaje na 100 g (rias v usušenom stave):
energetická hodnota 928 kJ / 222 kcal
tuky 2.7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1.8 g
sacharidy 7.3 g
- z toho cukry 0 g
vláknina 26 g
bielkoviny 29 g
soľ 1.8 g
jód 11050 µg (7367 % odporúčanej dennej dávky)
Zloženie: 100% morské riasy Nori (Porphyra spp.) sušené z ekologického poľnohospodárstva.
Môžu obsahovať stopy morských kôrovcov, mäkkýšov alebo rýb a drobné prírodné časti morského pôvodu.
Hmotnosť: 50 g
Vyrobené v Španielsku.
Distribútor: Mgr.Gabriela Hvozďák,Lučenec 984 01 www.rawsuperfood.sk
Kontrolované: SK-BIO-002. Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ.
Certifikované: Produkt je držiteľom ochrannej známky V-Label, ktorá je zárukou kvality pre vegánske a vegetariánske produkty.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom. Po otvorení uchovávajte v uzavretom obale.
Charakteristika: Potravina