Tieto makadamské orechy sú skutočnou lahôdkou pre orieškových fajnšmekrov. Spolu s unikátnou krémovou chuťou skrývajú aj výnimočné nutričné hodnoty. V porovnaní s ostatnými bežnými druhmi orechov ako sú napr. mandle alebo kešu, obsahujú veľké množstvo tukov - 80% z nich je vo forme užitočných jednoduchých nenasýtených tukov. Toto percento je dokonca vyššie ako u oleja olivového.
Austrálske Centrum pre výskum ľudskej výživy (Human Nutrition Research Center) svojim výskumom z roku 2003 potvrdilo, že konzumácia makadamských orechov okrem iného „významne znižuje hladinu cholesterolu v ľudskom organizme“. Makadamské orechy sú tiež bohatým zdrojom bioflavonoidov a tokoferolov (vitamín E), ktoré majú silné antioxidačné účinky, vitamínu A, tiamínu (B1), riboflavínu (B2) a niacínu (B3). Z minerálov obsahujú najmä vápnik, fosfor, selén a železo. Sú ďalej najbohatším rastlinným zdrojom nenasýtenej mastnej kyseliny Omega 7 (kyselina palmitoleicová), ktorá sa používa ako prísada do drahých pleťových krémov. Pri konzumácii týchto orieškov si tak pochutnajú nielen vaše chuťové poháriky, ale na svoje si príde aj pokožka, vyživovaná z vnútra.
Oriešky sú vhodné na priamu konzumáciu, dá sa z nich vytvoriť výborné orieškové mlieko, a ak radi experimentujete, tak ich skúste zmixovať s naším RAW kakaom a trochou agáve sirupu. Nie nadarmo sú tak označované za kráľa medzi orieškami.
Zloženie: nepražené makadamské orechy* (* = BIO)
Skladujte na suchom, chladnom mieste.
Výrobca: Nemecko
Krajina pôvodu: Keňa