Značka: | Dennree |
---|
Jablčný ocot v biokvalite so stupňom kyslosti 5 °.
Skvele sa hodí do studenej kuchyne a na dochutenie hotových pokrmov.
Vyrába sa z jabĺk z ekologických fariem a následne zreje v dubových sudoch.
"Šampanské" medzi jablčnými octami! Maximálny počet octov v jednej objednávke sú 4 kusy , ďakujeme za pochopenie.
Nepasterizovaný jablčný ocot, nieje nezahrievaný, vznikol prirodzeným kvasením z drvených BIO jabĺk, preto je prirodzene zakalený. Môže obsahovať aj kúsky zákalu, čo nijako neovplyvňuje jeho kvalitu.
Jablčný ocot je vhodný do kuchyne na spestrenie šalátov a ostatných jedál namiesto bežného octu, alebo sa môže užívať ako liečebný a podporný prostriedok. Predstavuje koktail plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov, enzýmov a pektínov. Je bohatým zdrojom draslíka, horčíka, fosforu. Je to prírodné antibiotikom a antiseptikom, účinne alkalizuje organizmus. Podporuje zdravú črevnú mikroflóru a odplavuje z organizmu usadeniny a toxíny. Obnovuje látkovú výmenu. Jablčný ocot je starý ľudový liek a ako taký sa používa na celý rad zdravotných problémov, jeho detoxikačné vlastnosti sú hojne využívané v ľudovom liečiteľstve. Neoceniteľný je najmä pri pálení záhy - stačí lyžica do šálky vody, pomaly popíjať a pálenie ustane.
Konzumácia jablčného octu v spojení s medom prináša okrem mnohých vitamínov aj cennú dávku draslíka. Odporúčaná dávka jablčného octu je jedna až tri polievkové lyžice v pohári vody denne, pokiaľ možno pred jedlom.
Značka Emile Noël sa už od 80. rokov zameriava na výrobu a predaj olejov a octov z ekologicky pestovaných surovín. Ako potvrdenie vysokej kvality svojich výrobkov získala firma certifikáty ISO, Organic Solidarity, Organic Fair Trade, Cosmébio, etc. Ich výrobky neobsahujú umelé prísady a sú vyrábané bez chemických úprav. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie: jablčný ocot (5% prírodná kyselina) z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce siričitany (10 mg/kg) pochádzajúce z procesu fermentácie.
Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Obsah: 500ml
Krajina pôvodu: Francúzsko.
Tip na pleťovú vodu (navracia pleti správne pH):
1/2 šálky filtrovanej/pramenitej vody
1/2 šálky tohto octu
Tip na lesklé vlasy:
0,5l vody a 4 lyžice tohto octu - po umytí prepláchnite vlasy týmto roztokom.:)
Tip na umytie ovocia a zeleniny:
Dajte vodu a trochu octu (1 uzáver) do nádoby a ponorte ovocie alebo zeleninu do tejto zmesi. Nechajte ich ponorené po dobu 15 minút a potom ovocie alebo zeleninu dobre umyte. Ocot odstráni špinu a baktérie.