| Značka: | Cereus |
|---|
Čierna soľ je nevyhnutná, ak si chcete pripraviť "vajíčkovú" nátierku bez vajíčok. :) Je vulkanická, nerafinovaná, s charakteristickou výraznou chuťou a vôňou po vajíčkach, s vysokým obsahom síry a ďalších minerálov. Vďaka nižšiemu obsahu sodíka je vhodná aj pri vysokom tlaku či všeobecne pre tých, ktorí chcú obmedziť solenie. Vďaka prítomnosti síry má ešte ďalšie zdraviu prospešné účinky.
- pomáha rozpúšťať hlieny; dobrá pri prechladnutí či bronchitíde
- podporuje funkciu pankreasu, napomáha zlepšeniu trávenia
- podporuje tvorbu žalúdočných štiav
- pomáha zlepšiť zrak
- má pozitívny protiedémový a protizápalový účinok na sliznicu žalúdka< br /> - pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru
- napomáha eliminácii hnilobných procesov v čreve
- priaznivo pôsobí pri mykotických kvasinkových črevných ochoreniach
- podporuje činnosť pečene, zlepšuje ich funkciu - regeneruje ich, prospieva pri ich čreve liečbe
- pomáha pri pálení záhy
- pomáha pri vysokom krvnom tlaku
Použitie: Je vynikajúci len na samotnej zelenine (cuketách, paradajkách, uhorkách, avokáde...), je využívaná pri príprave indických a ďalších korenených pokrmov. Jej špecifickú chuť ocenia nielen vegáni pri príprave "vajíčkovej" nátierky (s tofu a kurkumou, alebo rozotreným avokádom). V kombinácii s orientálnym korením ju možno použiť pri príprave ovocných či zeleninových čatní alebo zeleninových zmesí sabdží. Je výborná aj na dochutenie omáčok či zeleninových polievok a placiek.
Tip: RAW "vajíčková" nátierka - avokádo popučte vidličkou, pridajte jemne pokrájanú cibuľku a čiernu soľ. Podávajte na krekroch. :)
Čiernu soľ je možné kombinovať s akoukoľvek čistou či korenenou soľou Cereus.
Neobsahuje žiadne umelé alebo chemické prímesi.
Obsah: 250g