Stredomorský hummus 1 hrnček suchého cíceru 2 lyžice svetlého tahini (raw) 2 lyžice vločiek morských rias (Dulse, Nori) 2 lyžičky panenského olivového oleja 2 lyžičky rímskej rasce šťava z jedného citróna 2 polievkové lyžice Tamari 3-4 strúčiky cesnaku 10 (polok) sušených paradajok štipka Himalájskej soli voda podľa potreby Cícer namočíme minimálne 12 hodín dopredu, čím nám zmäkne a dá sa zmixovať. Vodu počas namáčania po 6-8 hodinách vymeníme. Cícer poriadne prepláchneme a dáme do mixéra alebo robota. Všetky ingrediencie pomixujeme najemno. Vodu pridávajte podľa toho, akú hustú nátierku chcete mať. Ozdobíme vňaťou petržlenu alebo koriandra. Tip: Z cukety urobíme škrabkou na mrkvu pozdĺžne plátky, natrieme hummusom a stočíme. Môžeme "spichnúť "ozdobným špáradlom alebo nechať stočené len tak - slimáky držia samé.