Stredomorský hummus
1 hrnček suchého cíceru
2 lyžice svetlého tahini (raw)
2 lyžice vločiek morských rias (Dulse, Nori)
2 lyžičky panenského olivového oleja
2 lyžičky rímskej rasce
šťava z jedného citróna
2 polievkové lyžice Tamari
3-4 strúčiky cesnaku
10 (polok) sušených paradajok
štipka Himalájskej soli
voda podľa potreby
Cícer namočíme minimálne 12 hodín dopredu, čím nám zmäkne a dá sa zmixovať. Vodu počas namáčania po 6-8 hodinách vymeníme. Cícer poriadne prepláchneme a dáme do mixéra alebo robota. Všetky ingrediencie pomixujeme najemno.
Vodu pridávajte podľa toho, akú hustú nátierku chcete mať.
Ozdobíme vňaťou petržlenu alebo koriandra.
Tip: Z cukety urobíme škrabkou na mrkvu pozdĺžne plátky, natrieme hummusom a stočíme.
Môžeme "spichnúť "ozdobným špáradlom alebo nechať stočené len tak - slimáky držia samé.