Pohánková nátierka

Pohánková RAW nátierka – jednoduchá, zdravá, lahodná! 

Táto nátierka spája výživnú pohánku, sladké sušené paradajky, sviežu bazalku a jemnú pikantnosť cesnaku a póru. Je ľahká na prípravu, bohatá na živiny a plná intenzívnej chuti.

Budeme potrebovať: 

-200g pohánky (vopred namočené cez noc alebo naklíčené)

-1 lyžica lúpaného konopného semienka

-šťava z polovice citrónu

-2 lyžice panenského olivového oleja20 polovičiek sušených paradajok (vopred namočené asi 30 minút)

-15 lístkov čerstvej bazalky1/2 čerstvého póru

-2 strúčiky cesnaku

-štipka Himalájskej soli

 

Postup: 


Všetko rozmixujeme najemno (okrem póru) a prilejeme aj trochu vody z namočených paradajok.

Do hotovej nátierky vmiešame jemne nakrájaný pór.

 

Vychutnávame si ju na RAW krekroch, ako dip k čerstvej zelenine alebo ako zdravú alternatívu k bežným nátierkam.

Tip: Voda z paradajok pridá ešte viac hĺbky chuti!

Doprajte svojmu telu výživné sústo, ktoré zasýti aj poteší.