Nátierka z vlašských orechov so sušenými paradajkami 1 hrnček orechov (250g) - možno použiť aj pekanové orechy 6 väčších šampiňónov 2 lyžic vločiek morských rias (Dulse, Nori) 8 (polok) sušených paradajok 1 tyčka stonkového zeleru šťava z jedného citróna 2 polievkové lyžice Tamari 2 polievkové lyžice panenského olivového oleja štipka korenia štipka Himalájskej soli voda podľa potreby Orechy namočíme dopredu cez noc, paradajky tiež, zhruba na 20 minút pred prípravou nátierky. Orechy poriadne prepláchneme a dáme do mixéra alebo robota. Z paradajok vodu nevylievame, ale použijeme ju do nátierky. Všetky ingrediencie pomixujeme najemno. Vodu pridávajte podľa toho, akú hustú nátierku chcete mať. Ozdobíme zelenou vňaťou alebo klíčkami.