Nátierka z vlašských orechov so sušenými paradajkami
Nátierka z vlašských orechov so sušenými paradajkami
Nátierka z vlašských orechov so sušenými paradajkami
Nátierka z vlašských orechov so sušenými paradajkami
1 hrnček orechov (250g) - možno použiť aj pekanové orechy
6 väčších šampiňónov
2 lyžic vločiek morských rias (Dulse, Nori)
8 (polok) sušených paradajok
1 tyčka stonkového zeleru
šťava z jedného citróna
2 polievkové lyžice Tamari
2 polievkové lyžice panenského olivového oleja
štipka korenia
štipka Himalájskej soli
voda podľa potreby
Orechy namočíme dopredu cez noc, paradajky tiež, zhruba na 20 minút pred prípravou nátierky. Orechy poriadne prepláchneme a dáme do mixéra alebo robota. Z paradajok vodu nevylievame, ale použijeme ju do nátierky.
Všetky ingrediencie pomixujeme najemno.
Vodu pridávajte podľa toho, akú hustú nátierku chcete mať.
Ozdobíme zelenou vňaťou alebo klíčkami.