Jablkový závin Cesto: 2 veľké banány 10 datlí Medjool 1/2 šálky lieskových orechov 1/2 šálky vlašských alebo pekanových orechov 1 lyžička citrónovej šťavy 1-2 lyžice agávového sirupu 1/2 lyžičky škorice štipka Himalájskej soli Náplň: 5 veľkých sladkých nastrúhaných jabĺk pol šálky hrozienok alebo Goji 1 vrchovatá lyžica Chia semienok 1/2 lyžice škorice 5 lyžíc strúhaného kokosu pol šálky vlašských alebo pekanových orechov (nasekaných nahrubo) štipka Himalájskej soli Vo výkonnom robote rozmixujeme všetky ingrediencie, čím získame „cesto“, ktoré potom rozprestrieme na papier na pečenie. Necháme sušiť v dehydrátore najmenej 5-6 hodín. Na cesto potom dáme na jednu polovicu kokos, na to jablká zmiešané so škoricou, Chia a hrozienkami, pridáme nasekané vlašské orechy a zamotáme. Pre maškrtníkov odporúčame ešte podávať s kešu šľahačkou, do ktorej pridáme štipku škorice.. Tip: Môžete plniť aj ovocím (napr. banány/mango/jahody/maliny/broskyne... a čokoládovým krémom).